marcinos80, super autko, chętnie obczaję na żywca, wybierasz się na spota?
Taką Octavię chciałem, a wyjechałem z salonu srebrną z pakietem selection :P
Dioda od alarmu u mnie tez w tym miejscu siedzi
hotrain, no to skoczy wielokrotnie bo w ostatniej wersji toura czteroramienna też jest z O2 fl :diabelski_usmiech
Wybieram się i to nie sam bo dziś kolegus odebrał nówkę z salonu zaraz będę szukał godziny spota
witam jako że nic nie znalazłem w tym temacie to zakladam nowy i mam do was pytanie czy ktos wymieniał gabke w siedzeniu. chodzi mi dokladnie o te boczki w siedzisku. chciałbym u siebie wymienic bo juz mi sie troche zdeformowały i skóra samochodowa na tym cierpi. czy da się gdzies kjupić gotowa taka gąbke czy tzreba samemu kombinowac wycinać itd? interesuje mnie szczegolnie lewy bok w siedzisku bo on najbardziej sie zdeformował podczas wsiadania. jakby ktos wiedział cos na ten temat jak gdzie czy ma jakies miejsce gdzie mozna cos takiego kupic to dajcie znać
ps interesuje mnie gabka do fotela o1 rs.
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Gotowego sie nie kupi chyba że ze starego siedzenia. Proponuje oddac do tapicera bo jest z tym troche zabawy. trzeba sciągnąc tapicerkę dokleić piankę iii wyciąć odpowiedni kształt.
Kup oparcie na szrocie z jakiegoś auta z najtwardszą gąbką jaką wymacasz. Rozbierz fotel, jest przy tym nieco zabawy, ale nie jest to aż tak skomplikowane. Na klej tapicerski doklej nowy kawałek i docinaj bardzo ostrym nożem (tapeciak np) na wzór prawej strony z naddatkiem około 20% na ułożenie. Naciągniesz skórę i będzie dobrze. Koszt nie duży tylko pracy sporo.
ja też tak proponuje samemu bardzo cięzko to zrobić , tapicer ma odpowiednie narzędzia żeby wyprofilować gąbkę nożykiem do tapet ładnie tego nie zrobisz
Dla chcącego nie ma nic trudnego ale nie wiem czy to bedzie opłacalne samemu zrobić trzeba kupic klej, puszki są 1l pianke też trzeba mieć, zaciągi są łapane metalowymi haczykami które po odgieciu są do wywalenia, potem można złapać np. dratwą. PO wymianie pianki najlepiej wszystko okleic fliseliną dla poślizgu łatwiej się skórę się naciągnie i gotowe.
Proste jesli ktoś wie o co chodzi dla nie łatwe bo jestem tapicerem.
Komentarz